Grenstreinbus

Mechelen – Terneuzen (🚲︎ via Mechelen-Terneuzenwegel)

Laatst bijgewerkt: 15/03/2019

Maatschappij, type

NMBS, L

Rijdt

Maandag tot en met zondag: 1x per uur

Dienstregeling: NMBS-reisplanner

Vanuit Sint-Niklaas kunt u de fietstocht naar eigen goeddunken aanvatten. 

Reisduur

00.37 uur (trein Mechelen–Sint-Niklaas) + ongeveer 01.00 uur (fietstocht Sint-Niklaas–Hulst) / 00.40 uur-00.50 uur (bus Sint-Niklaas–Hulst) + 01.33 uur (bus Hulst–Terneuzen)

Stopt in

Mechelen • Willebroek • Puurs • Bornem • Temse • Sint-Niklaas

Vroeger liep spoorlijn 54 door naar Terneuzen met stations in onder andere Sint-Gillis-Waas, De Klinge, Hulst (NL), Kijkuit (NL), Axel (NL) en Sluiskil (NL). De voormalige spoorwegbedding tussen Sint-Niklaas en Hulst is omgevormd tot een fietspad, de 'Mechelen-Terneuzenwegel' genaamd. In ongeveer 01.00 uur fietst u van het NMBS-station in Sint-Niklaas naar het busstation van Hulst. Afstand is 17 km. Er rijden ook verschillende bussen van De Lijn tussen Sint-Niklaas en Hulst (ritduur tussen 00.40 uur en 00.50 uur).

In Hulst vertrekt bus 20 van Connexxion naar Axel Stationsstraat, Terneuzen Busstation WST en Goes Station NS. De rit Hulst–Terneuzen duurt 00.55 uur. De volledige rit Hulst–Goes neemt 01.33 uur in beslag.

Tarief

Met de 'Go Pass 10'/'Rail Pass', te koop bij iedere automaat van de NMBS, kunt u naar Sint-Niklaas reizen. Reizigers vanaf 65 jaar kiezen best voor het 'Seniorenbiljet'. Dankzij 'Go Unlimited' (op de persoonlijke MOBIB-kaart) reizen jongeren tot en met 25 jaar tijdens de Belgische schoolvakanties voor een eenmalig bedrag (€ 15,00 per week) onbeperkt in België. Per betalende reiziger (vanaf 12 jaar) mogen 4 kinderen (tot en met 11 jaar) gratis mee. Er is geen bijkomend biljet nodig; uw vervoerbewijs geldt ook voor de kinderen. Tijdens de treinrit dient u een identiteitskaart (of een ander officieel document) te kunnen voorleggen dat de leeftijd van het kind bewijst.

Neemt u uw fiets mee in de trein? Een 'Fietsbiljet' (geldig voor een enkele reis tussen twee Belgische stations) kost € 4,00 en is te koop bij de NMBS-kaartjesautomaten en aan het loket.

Aansluitingen

Voor de aansluitingen in Hulst, zie de pagina 22 Sint-Niklaas–Hulst.

Weetje

Rollend materieel op de treinverbinding Mechelen–Sint-Niklaas: MS08 en MS80.

In 1948 werd de exploitatie van spoorlijn 54 Mechelen–Terneuzen aan de NMBS toegewezen. Zij zette daarbij uitsluitend motorwagens in. Op 06/10/1951 reed de laatste NMBS-trein tussen Hulst en Terneuzen. Op 18/05/1952 bolde de laatste NMBS-trein tussen Sint-Niklaas en Hulst.

Benieuwd naar spoorlijn 54/55 tussen Sluiskil en Terneuzen vandaag de dag? Een fotoverslag vindt u op 'Railtrash!'.