Grenstreinbus

460 + 132 Turnhout – Breda

Laatst bijgewerkt: 11/02/2020

Vervoerder(s)

De Lijn

Rijdt

Bus 460 Turnhout – Baarle

  • Maandag tot en met zondag: 1x per uur (opgelet: op zondag vertrekt de eerste bus naar Baarle om 11.30 uur en de laatste om 18.30 uur);
  • Op Belgische feestdagen volgens zondagdienst.

Dienstregeling: kijk bij De Lijn en kies lijn 460 in de gewenste richting.

Bus 132 Baarle – Breda

  • Maandag tot en met zaterdag: 1-2x per uur;
  • Zaterdag, zondag en Nederlandse feestdagen: 1x per uur.

Dienstregeling: op de webstek van Arriva klikt u bij 'Reiswijze' Met de bus aan. Vul bij 'Plaats' Baarle in. Klik vervolgens de lijn in de gewenste richting aan.

Reisduur

00.27 uur (bus 460) + 00.35 uur (bus 132)

Belangrijkste halten

Bus 460 Turnhout – Baarle

Turnhout Station (perron 3) • Turnhout Markt • Weelde Stationstraat • Weelde Grens • Baarle-Hertog Molen • Baarle-Nassau Singel (NL) • Baarle-Nassau Sint Janstraat (Busstation) (NL)

Bekijk hier de perronindeling van Turnhout Station zodat u perron 3 gemakkelijk kunt vinden.

Bus 132 Baarle – Breda

Baarle-Nassau Sint Janstraat • Chaam Dorpsstraat • Ulvenhout Vlasaard • Ulvenhout Dorpsplein • Breda Vlaszak • Breda Station NS

Tarief

Bus 460 Turnhout – Baarle

Op de volledige buslijn kunt u met uw 'Buzzy Pazz' (vanaf 6 tot en met 24 jaar), 'Omnipas' (vanaf 25 jaar) en 'Omnipas 65+' (vanaf 65 jaar) reizen. Deze abonnementen worden op uw persoonlijke MOBIB-kaart geladen.

Wie geen abonnementhouder is, kan kiezen uit de onderstaande vervoerbewijzen:

Benaming Prijs Beschrijving Waar te koop
'Lijnkaart' € 16,00 Papieren 10-rittenkaart = 10 ritten van
€ 1,60 → 1 rit staat gelijk aan 1 uur onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn
Lijnwinkel van De Lijn, kaartjesautomaat van De Lijn, loket NMBS-station
'M-ticket' € 1,80 Digitaal vervoerbewijs op uw smartphone:
1 uur onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn
Via de De Lijn-app op uw smartphone
'Ticket'
(enkele rit)
€ 2,50 Papieren kaartje: 1 uur onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn Lijnwinkel van De Lijn, kaartjesautomaat van De Lijn
'Sms-ticket' € 2,65 Vervoerbewijs in de vorm van een sms-bericht: 1 uur onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn Via uw mobiele telefoon: sms DL naar 4884
'Dagpas' € 7,50 Papieren kaartje: 1 dag onbeperkt reizen met de bussen en trams van De Lijn Lijnwinkel van De Lijn, kaartjesautomaat van De Lijn, loket NMBS-station

De Nederlandse OV-chipkaart is niet geldig op deze verbinding. Een Nederlandse reiziger die vanuit Baarle vertrekt, kan het 'M-ticket' van € 1,80 via de De Lijn-app aankopen. In de Lijnwinkel van de Lijn en aan het NMBS-loket in Turnhout is de 'Lijnkaart' verkrijgbaar – interessant als u vaker met deze bus wilt reizen. Het is goed om te weten dat 'onbeperkt reizen' niet geldt voor de Limburgse snellijnen en bus 42 Brugge – Breskens tussen Sluis en Breskens. Kinderen tot en met 5 jaar reizen standaard gratis met De Lijn. Zij moeten worden begeleid door een reiziger van minstens 12 jaar.

Bus 132 Baarle – Breda

U kunt bij de buschauffeur een kaartje ('Ritkaart') voor € 4,38 aankopen, geldig voor de volledige buslijn. Indien u heen en terug reist, koopt u beter een dagkaart ('Dalurendagkaart') ter waarde van € 6,84. Hou er rekening mee dat u in de bus alleen met de bankkaart kunt betalen; baar geld wordt niet aanvaard.

Indien u regelmatig met deze bus naar Nederland reist, is de 'anonieme OV-chipkaart' een aanrader, te koop en oplaadbaar in een Arriva Store. Voor de prijs van uw reis, zie 9292.nl.

Nederlandse reizigers kunnen op het volledige traject van hun OV-chipkaart gebruikmaken. Het 'studentenreisproduct' is geldig.

Bereken de prijs van uw rit met de OV-chipkaart. Voor de exacte prijs, zie 9292.nl. Vul bij 'Van' Sint Janstraat, Baarle-Nassau in. Bij 'Naar' typt u Centraal Station, Breda. Pas indien nodig de datum en tijd aan en klik op 'Plan mijn reis'.

Aansluitingen

Voor de aansluitingen in Breda, zie de pagina 19 Hulst – Antwerpen – Breda.

Weetje

De Lijn vermeldt 'Baarle-Hertog' als eindbestemming van lijn 460, maar eigenlijk bevindt het busstation in de Sint Janstraat zich in Baarle-Nassau, op Nederlands grondgebied.

Interessante kaarten: