Grenstreinbus

Athus – Luxemburg

Laatst bijgewerkt: 15/03/2019

Maatschappij, type

CFL, L

Rijdt

Maandag tot en met zondag: 2x per uur

Dienstregeling: NMBS-reisplanner

Reisduur

00.34 uur

Stopt in

Athus • Rodange (L) • Lamadelaine (L) • Pétange (L) • Bascharage-Sanem (L) • Schouweiler (L) • Dippach-Reckange (L) • Leudelange (L) • Hollerich (L) • Luxemburg (Luxembourg/Lëtzebuerg) (L)

(via grenspunt Athus-Frontière)

Tarief

Met de 'Go Pass 10'/'Rail Pass', te koop bij iedere automaat van de NMBS, kunt u naar Athus reizen. Reizigers vanaf 65 jaar kiezen best voor het 'Seniorenbiljet'. Dankzij 'Go Unlimited' (op de persoonlijke MOBIB-kaart) reizen jongeren tot en met 25 jaar tijdens de Belgische schoolvakanties voor een eenmalig bedrag (€ 15,00 per week) onbeperkt in België. Per betalende reiziger (vanaf 12 jaar) mogen 4 kinderen (tot en met 11 jaar) gratis mee. Er is geen bijkomend biljet nodig; uw vervoerbewijs geldt ook voor de kinderen. Tijdens de treinrit dient u een identiteitskaart (of een ander officieel document) te kunnen voorleggen dat de leeftijd van het kind bewijst. Opgelet: op zaterdag en zondag wordt Athus niet door de NMBS bediend.

In de CFL-trein van Athus naar Luxemburg kunt u bij de treinbegeleider de volgende twee vervoerbewijzen aankopen*:

- het 'Kuurzzäitbilljee' ('Billet courte durée') (€ 3,00*), waarmee u gedurende twee uur onbeperkt van de treinen en bussen in Luxemburg kunt gebruikmaken, met inbegrip van de grensoverschrijdende trein Athus–Luxemburg;

- het 'Dagesbilljee' ('Billet longue durée') (€ 5,00*), waarmee u een volledige dag onbeperkt van de treinen en bussen in Luxemburg kunt gebruikmaken, met inbegrip van de grensoverschrijdende trein Athus–Luxemburg.

* In het station van Athus staat geen CFL-kaartjesautomaat. Vòòr het instappen, dient u aan de CFL-treinbegeleider kenbaar te maken dat u vanuit Athus een vervoerbewijs wenst aan te kopen. Omdat u het vervoerbewijs bij de treinbegeleider koopt, wordt een toeslag van 1 euro aangerekend.

Aansluitingen

 Rodange

Longwy (FR) (via Rodange-Frontière), een rit van 00u07

Voor de aansluitingen in  Luxemburg (Lëtzebuerg), zie de pagina Aarlen > Luxemburg (IC).

Weetje

Rollend materieel op deze verbinding: CFL 2200.

U kunt in deze trein kosteloos uw fiets meenemen.*

* Opgelet: vòòr het instappen, maakt u aan de treinbegeleider kenbaar dat u een fiets wilt meenemen. Hij/zij opent dan een afzonderlijke ruimte in de trein waar u uw fiets veilig kunt stallen. Het in- en uitladen van uw fiets gebeurt op eigen risico.

In België wordt deze trein aangeduid als 'L', in Luxemburg als 'RB'.

  • Klik hier voor de dienstregeling in pdf-formaat van de trein Athus–Luxemburg, geldig van 09/12/2018 tot en met 14/12/2019.
  • Klik hier om de CFL-netkaart te openen.