Grenstreinbus

Doornik – Rijsel (Lille-Flandres)

Laatst bijgewerkt: 24/01/2019

Maatschappij, type

NMBS / SNCF, IC / TER Hauts-de-France

Rijdt

Maandag tot en met zondag: 1x per uur

Dienstregeling: NMBS-reisplanner

Reisduur

00.27 uur / 00.34 uur (afhankelijk van het aantal stopplaatsen)

Stopt in

Doornik (Tournai) • Froyennes • Baisieux (FR) • Ascq (FR) • Annappes (FR) • Point-de-Bois (FR) • Hellemmes (FR) • Lezennes (FR) • Rijsel (Lille-Flandres) (FR)*

(via grenspunt Blandain-Frontière)

* Opgelet: niet elke trein op deze verbinding stopt in alle tussengelegen stations.

Tarief

Tot en met Froyennes kunt u met de 'Go Pass 10'/'Rail Pass' reizen, te koop bij iedere automaat van de NMBS. Internationaal treinkaartje naar Rijsel of naar uw Franse bestemming vereist.

U kunt via de webstek van NMBS Internationaal een internationaal treinkaartje aankopen en zelf afdrukken. Het vertrekuur dat u ingeeft in het reserveringssysteem is niet bindend.

Bijvoorbeeld: indien u vanuit Bergen vertrekt en u naar Rijsel wilt, dan vult u op uw 'Go Pass 10'/'Rail Pass' "Bergen–Froyennes" in en koopt u een internationaal treinkaartje "Froyennes–Lille-Flandres".

Met de dagkaart 'Trampoline 1 dag' kunt u vanuit Doornik of Froyennes voordelig heen en terug naar Rijsel (of naar een tussenstation) sporen: het biljet 'Trampoline 1 dag' kost € 8,00 voor een volwassene en € 4,00 voor een kind (tot en met 11 jaar). Alleen in de stations van Doornik en Froyennes (bij de treinbegeleider*) te koop.

Indien u verder dan Rijsel wenst te reizen, dan kunt u via de webstek van de SNCF een Frans treinkaartje aankopen, bijvoorbeeld: "Lille-Flandres–Béthune" of "Lille-Flandres–Rouen". Vervolgens kunt u het kaartje, op vertoon van uw dossiernummer, aan het SNCF-loket in Rijsel afhalen. Met de kortingskaart 'Carte Jeune' van de SNCF (€ 50,00, 1 jaar geldig) ontvangt u tot 50% korting bij de aankoop van uw Franse treinkaartje (TER).

* Vòòr het instappen, dient u aan de treinbegeleider kenbaar te maken dat u vanuit Froyennes een vervoerbewijs wil aankopen.

Opgelet: vanaf 01/02/2019 houdt de dagkaart 'Trampoline 1 dag' op te bestaan en wordt hij vervangen door het 'Grensbiljet Lille-Flandres/Maubeuge/Aulnoye-Aymeries'.

Aansluitingen

Voor de aansluitingen in Rijsel (Lille-Flandres), zie de pagina Kortrijk > Rijsel (Lille-Flandres).

Weetje

Rollend materieel op deze verbinding: MS96 (NMBS) en X 7650096 (SNCF). De SNCF rijdt met dieselmaterieel tussen Doornik en Rijsel.

U kunt in deze trein uw fiets meenemen.* Een fietsbiljet voor een enkele reis tussen om het even welk Belgisch station en Rijsel (Lille-Flandres) (of een Frans tussenstation) kost € 13,00 en is te koop aan een NMBS-loket met internationale verkoop.

* Opgelet: vòòr het instappen, maakt u aan de treinbegeleider kenbaar dat u een fiets wilt meenemen. Hij/zij opent dan een afzonderlijke ruimte in de trein waar u uw fiets veilig kunt stallen. Het in- en uitladen van uw fiets gebeurt op eigen risico.

Reizigers met beperkte mobiliteit kunnen assistentie aanvragen voor hun treinreis. Klik hier voor alle informatie en het NMBS-reserveringsformulier.