Grenstreinbus

Antwerpen-Centraal – Roosendaal

Laatst bijgewerkt: 17/05/2017

Maatschappij, type

NMBS, L

Rijdt

Maandag tot en met zondag: 1x per uur

Dienstregeling: NMBS-reisplanner en NS-reisplanner

Reisduur

00.47 uur

Stopt in

Antwerpen-Centraal • Antwerpen-Luchtbal • Antwerpen-Noorderdokken • Ekeren • Sint-Mariaburg • Kapellen • Heide • Kijkuit • Kalmthout • Wildert • Essen • Roosendaal (NL)

(via grenspunt Roosendaal-Grens)

Tarief

Tot en met Essen kunt u met de 'Go Pass 10'/'Rail Pass' reizen, te koop bij iedere automaat van de NMBS. Een internationaal treinkaartje naar Roosendaal of naar uw Nederlandse bestemming is vereist.

U kunt via de webstek van NMBS Europe een internationaal treinkaartje aankopen en zelf afdrukken. Het vertrekuur dat u ingeeft in het reserveringssysteem is niet bindend. Ter illustratie: een treinkaartje Essen–Amsterdam Centraal kost op een werkdag 20,40 EUR, dit aan het jongerentarief zoals geraadpleegd op 10/02/2017.

Bijvoorbeeld: indien u vanuit Kortrijk vertrekt en u naar Bergen op Zoom wilt, dan vult u op uw 'Go Pass 10'/'Rail Pass' "Kortrijk–Essen" in en koopt u een internationaal treinkaartje "Essen–Bergen op Zoom". Aan de treinbegeleider legt u deze twee vervoerbewijzen voor. U hoeft niet in Essen uit te stappen.

Met de 'Go Pass 1 Roosendaal' (voor jongeren tot en met 25 jaar), te koop bij iedere automaat van de NMBS, kunt u voor 7,90 EUR vanuit ieder Belgisch station naar Roosendaal reizen. Een heen- en terugreis kost 15,80 EUR. In de stationshal van Roosendaal staat een NMBS-kaartjesautomaat waarbij u de meeste Belgische vervoerbewijzen kunt aankopen, zo ook de 'Go Pass 1 Roosendaal' en 'Go Pass 10'.

Bij de Nederlandse filialen van Blokker, Kruidvat, Hema en Albert Heijn zijn regelmatig interessante NS-dagkaarten verkrijgbaar. Ideaal als aanvulling op de 'Go Pass 1 Roosendaal'.

Nederlandse reizigers kunnen op deze verbinding niet van hun OV-chipkaart gebruikmaken.

Aansluitingen

Voor de aansluitingen in Roosendaal, zie de pagina Antwerpen-Centraal > Roosendaal (IC).

Weetje

Rollend materieel op deze verbinding: MS75 en MS86.

U kunt in deze trein uw fiets meenemen.* Een 'Fietsbiljet enkele reis' (vanuit ieder Belgisch station naar Roosendaal) kost 5,00 EUR. Een 'Fietsdagkaart Roosendaal' (heen en terug op dezelfde dag tussen ieder Belgisch station en Roosendaal) kost 8,00 EUR. Beide vervoerbewijzen zijn verkrijgbaar via de webstek van de NMBS, de NMBS-kaartjesautomaat en het NMBS-loket.

Vermeldenswaard is de Nederlandse 'Dagkaart Fiets' die u voor 6,10 EUR bij iedere automaat van de NS kunt aankopen. Opgelet: u mag uw fiets alleen buiten de spits in de trein meenemen. Daarbij geldt als spitstijd: op werkdagen van 06u30 tot 09u00 en van 16u30 tot 18u00. Deze beperking geldt niet in de weekeinden, op Nederlandse feestdagen en in juli en augustus.

* Opgelet: vòòr het instappen, maakt u aan de treinbegeleider kenbaar dat u een fiets wilt meenemen. Hij/zij opent dan een afzonderlijke ruimte in de trein waar u uw fiets veilig kunt stallen. Het in- en uitladen van uw fiets gebeurt op eigen risico.

Indien u met uw fiets verder dan Roosendaal reist en slechts één biljet wenst: een vervoerbewijs voor uw fiets tussen om het even welk Belgisch station en om het even welk Nederlands station (enkele reis) kost 13,00 EUR en is verkrijgbaar aan een NMBS-loket met internationale verkoop.