Grenstreinbus

Antwerpen-Centraal – Roosendaal

Laatst bijgewerkt: 03/02/2018

Maatschappij, type

NMBS, L

Rijdt

Maandag tot en met zondag: 1x per uur

Dienstregeling: NMBS-reisplanner en NS-reisplanner

Reisduur

00.47 uur

Stopt in

Antwerpen-Centraal • Antwerpen-Luchtbal • Antwerpen-Noorderdokken • Ekeren • Sint-Mariaburg • Kapellen • Heide • Kijkuit • Kalmthout • Wildert • Essen • Roosendaal (NL)

(via grenspunt Roosendaal-Grens)

Tarief

Tot en met Essen kunt u met de 'Go Pass 10'/'Rail Pass' reizen, te koop bij iedere automaat van de NMBS. Een internationaal treinkaartje naar Roosendaal of naar uw Nederlandse bestemming is vereist.

U kunt via de webstek van NMBS Europe een internationaal treinkaartje aankopen en zelf afdrukken. Het vertrekuur dat u ingeeft in het reserveringssysteem is niet bindend. Ter illustratie: een treinkaartje Essen–Amsterdam Centraal kost op een werkdag € 20,40, dit aan het jongerentarief zoals geraadpleegd op 20/11/2017.

Bijvoorbeeld: indien u vanuit Kortrijk vertrekt en u naar Bergen op Zoom wilt, dan vult u op uw 'Go Pass 10'/'Rail Pass' "Kortrijk–Essen" in en koopt u een internationaal treinkaartje "Essen–Bergen op Zoom". Aan de treinbegeleider legt u deze twee vervoerbewijzen voor. U hoeft niet in Essen uit te stappen.

Met de 'Go Pass 1 Roosendaal' (voor jongeren tot en met 25 jaar), te koop bij iedere automaat van de NMBS, kunt u voor € 8,20 vanuit ieder Belgisch station naar Roosendaal reizen. Een heen- en terugreis kost € 16,40. In de stationshal van Roosendaal staat een NMBS-kaartjesautomaat waarbij u de meeste Belgische vervoerbewijzen kunt aankopen, zo ook de 'Go Pass 1 Roosendaal' en 'Go Pass 10'.

Per betalende reiziger (vanaf 12 jaar) mogen 4 kinderen (tot en met 11 jaar) gratis mee. Er is geen bijkomend biljet nodig; uw vervoerbewijs geldt ook voor de kinderen. Tijdens de treinrit dient u een identiteitskaart (of een ander officieel document) te kunnen voorleggen dat de leeftijd van het kind bewijst.

Voor reizigers vanaf 65 jaar is er het 'Seniorenbiljet Roosendaal'. Voor amper € 10,10 reist u heen en terug op dezelfde dag tussen om het even welk Belgisch station en Roosendaal. Eventueel kunt u dit vervoerbewijs combineren met een NS-dagkaart.

Nederlandse reizigers kunnen op deze verbinding niet van hun OV-chipkaart gebruikmaken.

Bij de Nederlandse filialen van Blokker, Kruidvat, Hema en Albert Heijn zijn regelmatig interessante NS-dagkaarten verkrijgbaar. Ideaal als aanvulling op de 'Go Pass 1 Roosendaal'. Bekijk op Treinreiziger.nl welke acties op dit moment lopen.

Aansluitingen

Voor de aansluitingen in Roosendaal, zie de pagina Antwerpen-Centraal > Roosendaal (IC).

Weetje

Rollend materieel op deze verbinding: MS75 en MS86.

U kunt in deze trein uw fiets meenemen.* Een 'Fietsbiljet enkele reis' (vanuit ieder Belgisch station naar Roosendaal) kost € 5,00. Een 'Fietsdagkaart Roosendaal' (heen en terug op dezelfde dag tussen ieder Belgisch station en Roosendaal) kost € 8,00. Beide vervoerbewijzen zijn verkrijgbaar via de webstek van de NMBS, de NMBS-kaartjesautomaat en het NMBS-loket.

Vermeldenswaard is de Nederlandse 'Dagkaart Fiets' die u voor € 6,20 bij iedere automaat van de NS kunt aankopen. Opgelet: u mag uw fiets alleen buiten de spits in de trein meenemen. Daarbij geldt als spitstijd: op werkdagen van 06.30 uur tot 09.00 uur en van 16.30 uur tot 18.00 uur. Deze beperking geldt niet in de weekeinden, op Nederlandse feestdagen en in juli en augustus.

* Opgelet: vòòr het instappen, maakt u aan de treinbegeleider kenbaar dat u een fiets wilt meenemen. Hij/zij opent dan een afzonderlijke ruimte in de trein waar u uw fiets veilig kunt stallen. Het in- en uitladen van uw fiets gebeurt op eigen risico.

Indien u met uw fiets verder dan Roosendaal reist en slechts één biljet wenst: een vervoerbewijs voor uw fiets tussen om het even welk Belgisch station en om het even welk Nederlands station (enkele reis) kost € 13,00 en is verkrijgbaar aan een NMBS-loket met internationale verkoop.

Reizigers met beperkte mobiliteit kunnen assistentie aanvragen voor hun treinreis. Klik hier voor alle informatie en het NMBS-reserveringsformulier.