Grenstreinbus

MWR Moeskroen – Robaais (Roubaix)

Laatst bijgewerkt: 01/01/2019

Vervoerder(s)

TEC / Transpole (Keolis Lille)

Rijdt

  • Maandag tot en met vrijdag: 2x per uur;
  • Zaterdag en zondag: 1x per uur.

Dienstregeling: kijk bij TEC en voer in de zoekbalk Roubaix in. Klik in het vervolgkeuzemenu 'MWR Mouscron/Moeskroen - Roubaix' aan en bevestig met de knop 'Details van mijn lijn'. Bij Transpole kunt u ook de dienstregeling opzoeken.

Reisduur

00.30 uur (rit Moeskroen-station naar Roubaix Eurotéléport, het voorafgaande rondje door Moeskroen niet meegerekend)

Belangrijkste halten

Bus MWR start aan het station van Moeskroen en maakt eerst een rondje door de stad via de Grote Markt, het ziekenhuis en het Justitieplein om een kwartier later weer bij het station aan te komen. Van daaruit rijdt hij via Lowingen, Herzeeuw en het Franse Waterlo naar Robaais.

Bus MWR stopt onder andere in:

Lowingen Kerk (Luingne Église) • Herzeeuw Plaats (Herseaux Place) • Herzeeuw Les Glycines, vlak bij NMBS-station Herseaux (Herseaux Les Glycines) • Waterlo Plaats (Wattrelos Place) (FR) • Robaais Avelgem (Roubaix Avelghem) (FR) • Robaais Eurotéléport (Roubaix Eurotéléport) (FR)

Tarief

Lijn MWR wordt gezamenlijk door TEC en het Franse Transpole uitgebaat. Bij de chauffeur zijn de volgende twee vervoerbewijzen verkrijgbaar:

Benaming Prijs Beschrijving
'Trajet Unitaire Transfrontalier sans correspondance' € 2,25 Geldig voor de volledige buslijn Moeskroen-Waterlo-Robaais, zonder overstapmogelijkheid in Waterlo of Robaais
'Trajet Unitaire Transfrontalier avec correspondance' € 2,45 Geldig voor de volledige buslijn Moeskroen-Waterlo-Robaais,
met overstapmogelijkheid in Waterlo of Robaais

In de 7 Transpole-winkels kunt u terecht voor de aankoop van een 10-rittenkaart: 'Trajet Unitaire X10 Transfrontalier sans correspondance' (€ 18,20, wat neerkomt op € 1,82 per rit) of 'Trajet Unitaire X10 Transfrontalier avec correspondance' (€ 20,20, wat neerkomt op € 2,02 per rit).

Kinderen tot en met 5 jaar reizen gratis met deze bus op voorwaarde dat zij worden vergezeld door een volwassene met een geldig vervoerbewijs.

Aansluitingen

 Robaais (Roubaix)

Rijsel (Lille-Flandres) (SNCF/TER, RE)

 Roubaix Eurotéléport

Weetje

In Robaais is het eindpunt Eurotéléport en niet het SNCF-station. Eurotéléport is een belangrijk knooppunt van bus en tram. De Grote Markt bevindt zich vlakbij. Het station is 1,5 km lopen. U kunt er ook voor kiezen om de metro te nemen. Transpole biedt 'Trajet Zap' aan, een vervoerbewijs van slechts € 1,05 waarmee u tot drie metrostations ver kunt reizen (in dit geval van Roubaix Eurotéléport via Roubaix Grand-Place naar Roubaix Gare Jean-Lebas). Deze metrorit duurt een paar minuten.

Er is ook een frequente, rechtstreekse treinverbinding tussen Moeskroen en Robaais die 10 minuten duurt.