Grenstreinbus

19 Hulst – Antwerpen – Breda

Laatst bijgewerkt: 12/07/2017

Vervoerder(s)

Connexxion

Rijdt

 • Maandag: 8 ritten;
 • Dinsdag tot en met donderdag: 7 ritten;
 • Vrijdag: 11 ritten;
 • Zaterdag: 5 ritten;
 • Zondag: 9 ritten;
 • Op Nederlandse feestdagen volgens zondagdienst.

Dienstregeling: op de webstek van Connexxion vult u bij 'Lijnnummer/plaatsnaam' Antwerpen in, pas indien nodig de vertrekdatum en -tijd aan en klik op 'Toon dienstregeling'.

Reisduur

01.45 uur (Hulst–Breda), 01.00 uur (Antwerpen–Breda)

Belangrijkste halten

Hulst Zandstraat (Busstation) (NL) • Hulst Glacisweg (NL) • Hulst Koolstraat (NL) • Hulst Grote Kreek (NL) • Clinge Zeegat (NL) • Clinge Woestijnestraat (NL) • Clinge Statenboom (NL) • Nieuw-Namen Hulsterloostraat (NL) • Nieuw-Namen Centrum (NL) • Antwerpen Halewijn (in de Blancefloerlaan) • Antwerpen Noorderplaats (op de Italiëlei in de richting van Breda, in de Van De Wervestraat in de richting van Hulst) • Breda Irenestraat (NL) • Breda Karnemelkstraat (Centrum) (NL) • Breda Station NS (NL)

→ Opgelet, update van 10/07/2017: tot nader order stopt bus 19 in Antwerpen alleen aan de halte Noorderplaats in de Van De Wervestraat, zowel in de richting van Breda als in de richting van Hulst! De halte Antwerpen Halewijn op Linkeroever wordt dus niet bediend.

Tarief

Reizigers die vanuit Antwerpen naar enerzijds Nieuw-Namen, Clinge of Hulst of naar anderzijds Breda willen reizen, kunnen bij de chauffeur een vervoerbewijs van Connexxion aankopen:

Benaming Prijs
Enkele reis Antwerpen–Hulst 5,00 EUR
Heen- en terugreis Antwerpen–Hulst 10,00 EUR
Enkele reis Antwerpen–Breda 8,50 EUR
Heen- en terugreis Antwerpen–Breda 15,00 EUR

Connexxion biedt ook een vervoerbewijs aan voor wie van Hulst naar Breda rijdt (of omgekeerd) en niet in Antwerpen uitstapt. Een enkele reis kost in dit geval evenveel als een retourtje:

Benaming Prijs
Enkele reis Hulst–Breda 16,00 EUR: van 12 tot en met 65 jaar;
8,00 EUR: van 4 tot en met 11 jaar, vanaf 66 jaar
Heen- en terugreis Breda–Hulst 16,00 EUR: van 12 tot en met 65 jaar;
8,00 EUR: van 4 tot en met 11 jaar, vanaf 66 jaar

Reist u met zijn tweeën heen en terug op dezelfde dag tussen Hulst, Antwerpen en/of Breda? Overweeg dan de 'Combikaart Zeeland + Combikaart Plus':

'Combikaart Zeeland + Combikaart Plus'
Prijs Gebruik Geldig Niet geldig
20,00 EUR
(voor beide kaarten samen, verplichte combinatie voor wie met lijn 19 vanuit/naar Antwerpen reist) 
Voor maximum 2 volwassenen en maximum 3 kinderen (tot en met 11 jaar), 1 dag geldig Op alle lijnen van Connexxion in de provincie Zeeland, met inbegrip van lijn 42 Brugge–Breskens tussen Sluis en Breskens, lijn 612 Maldegem–Oostburg, lijn 6 Zelzate–Terneuzen, lijn 50 Gent–Middelburg, lijn 19 Hulst–Antwerpen–Breda en lijn 395 Zierikzee–Rotterdam Zuidplein Op lijn 42 Brugge–Breskens tussen Brugge en Sluis
Te gebruiken van maandag tot en met vrijdag na 09u00 en
op zaterdag, zondag en Nederlandse feestdagen de hele dag
Op alle lijnen van Connexxion op Goeree-Overflakkee (provincie Zuid-Holland), met inbegrip van lijn 104 Renesse Transferium–Hellevoetsluis Amnesty Internationallaan en lijn 436 Ouddorp Bernhardweg–Rotterdam Zuidplein tussen Ouddorp Bernhardweg en Numansdorp Viaduct A29 Op lijn 436 Ouddorp Bernhardweg–Rotterdam Zuidplein tussen Numansdorp Viaduct A29 en Rotterdam Zuidplein

Nederlandse reizigers kunnen op het volledige traject van hun OV-chipkaart gebruikmaken op voorwaarde dat zij niet in Antwerpen in- of uitstappen. Voor de prijs van uw reis, zie 9292.nl. Nederlandse studenten kunnen met het 'studentenreisproduct' op hun OV-chipkaart van Hulst naar Breda (en vice versa) reizen op voorwaarde dat zij niet in Antwerpen in- of uitstappen. Alleen met een persoonlijke OV-chipkaart is het mogelijk om een abonnement op deze buslijn aan te gaan. Wend u voor meer informatie tot Connexxion.

Aansluitingen

 Breda Station

 • 11 naar Bavel (Arriva)
 • 115 naar Effen, Rijsbergen, Zundert en Wernhout (Arriva)
 • 117 naar Fijnaart via Zevenbergen (Arriva)
 • 119 naar Zevenbergen via Prinsenbeek (Arriva)
 • 132 naar Tilburg via Baarle (Arriva)
 • 325 naar Teteringen en Oosterhout (Arriva)

 Breda

 • Tilburg–'s-Hertogenbosch–Oss–Nijmegen–Elst–Arnhem–Zutphen–Deventer–Zwolle (2x/uur)
 • Etten-Leur–Roosendaal (2x/uur)
 • Dordrecht–Rotterdam Centraal–Delft–Den Haag HS–Den Haag Centraal (1x/uur)

Weetje

Open hier in pdf-formaat de lijnennetkaart 2017 van de Provincie Zeeland (Connexxion), met inbegrip van de grensoverschrijdende buslijnen.

In Antwerpen stopt bus 19 richting Breda Station eerst op Linkeroever aan de halte 'Antwerpen Halewijn' die aan de Blancefloerlaan is gelegen, vlak bij het premetrostation 'Antwerpen Halewijnlaan'. Vervolgens rijdt de bus via de Waaslandtunnel naar Rechteroever waar hij aan de halte 'Antwerpen Noorderplaats', gelegen op de Italiëlei, halt houdt. Via de Ring rond Antwerpen en de E19 rijdt bus 19 naar Breda.

In de richting van Breda naar Hulst stopt bus 19 eerst aan de halte 'Antwerpen Noorderplaats' (gelegen in de Van De Wervestraat) en vervolgens op 'Antwerpen Halewijn', Linkeroever.

Opgelet: in Breda is plaatselijk vervoer niet toegestaan. Richting Antwerpen kunt u aan de tussenliggende halten Breda Karnemelkstraat (Centrum) en Breda Irenestraat alleen instappen, niet uitstappen. Richting Breda Station mag u aan de halten Breda Irenestraat en Breda Karnemelkstraat (Centrum) alleen uitstappen, niet instappen.

Hoe bereik ik Antwerpen Halewijn?
Wachthuisje Overdekte fietsenstalling 

Komende uit het toegangsgebouw van de Sint-Annatunnel (voor voetgangers en fietsers) op Linkeroever, ziet u recht voor u de Blancefloerlaan. Deze straat gaat u rechtdoor. Na ongeveer 500 meter komt u aan uw linkerzijde de bushalte tegen.

Hoe bereik ik Antwerpen Noorderplaats?

U verlaat het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal aan de voorzijde. U steekt het Koningin Astridplein over en slaat dan links de Gemeentestraat in, die u volgt tot aan het busstation Franklin Rooseveltplaats. U slaat rechts de Italiëlei in, een drukke verkeersweg, en u blijft deze noordwaarts volgen. Na circa een kilometer vindt u aan de rechterzijde van de Italiëlei, tussen de Duboisstraat en de Ellermanstraat, de betreffende halte.

Bus 19 werd onmiddellijk na de Watersnoodramp van 1953 opgericht om in de vervoersbehoefte vanuit en naar Zeeuws-Vlaanderen te voorzien. Van 1953 tot en met 1973 baatten de ZVTM (Zeeuwsch-Vlaamsche Tramweg-Maatschappij) en de BBA (Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten) deze lijn gezamenlijk uit. Vanaf 03/06/1973 was dat alleen ZVTM. In 1978 werd ZVTM een onderdeel van ZWN (Streekvervoer Zuid-West-Nederland). Mei 1994 luidde een historisch moment voor lijn 19 in: vanaf nu mocht de bus ook in België (in De Klinge en in Antwerpen) stoppen. In november 1994 zag de ZWN-Groep het levenslicht. Van 1994 tot en met 1999 werd lijn 19 door de ZWN-Groep, BBA (Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten) en De Lijn verzorgd. In 1999 fuseerde de ZWN-Groep met een aantal andere vervoerbedrijven tot Connexxion. De Lijn, BBA en Connexxion hebben nog een samenwerking tot en met 31/08/2002. Per 01/09/2002 komt de lijn volledig in handen van Connexxion. Van 10/12/2006 tot en met 13/12/2014 exploiteerde Veolia lijn 19. Sinds 14/12/2014 is Connexxion opnieuw de concessiehouder.

In samenwerking met de provincie Zeeland zoekt Connexxion op dit moment naar een oplossing voor het behoud van lijn 19 Hulst-Antwerpen-Breda. In Antwerpen loopt de bus stelselmatig vertraging op waardoor de dienstregeling van Connexxion in het gedrang komt. Bovendien ontstaat er vanaf juli 2018 een rechtstreekse treinverbinding tussen Antwerpen en Breda.